Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Ισαακ Αλμπενιθ


Περασαν 100 χρονια απο το θανατο του μεγαλου ισπανου συνθετη, εχοντας αφησει πολυ μεγαλο εργο στην παγκοσμια μουσικη. στο βιντεο αυτο η σπουδαια κιθαριστρια ana vidovic ερμηνευει το θρυλικο asturias.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ευρωεκλογες 2009.Η αλλη ψηφος.



by gatosdk

Βαβελ

Πατερας και βγενοπουλος
Τζιγγερ και Γιαννακοπουλος
τον ΠΑΟ κανανε Παε πολυμετοχικη
μα ο ενας εδω ο αλλος αλλου
τις γλωσσες της βαβελ μιλουν
και σφαζονται εκατερωθεν
με εμπρηστικες δηλωσεις

και του καημενου οπαδου
που αλαλος στεκει κι απορει
και δεν μπορει μια λογικη εξηγηση να δωσει
ολο του ρχεται στο νου
μια παροιμια λαικη που χει σοφια τοση
"πολοι κοκοροι οπου λαλουν
αργει να ξημερωσει"

by Δια Τηλ

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ευρωεκλογες 2009


Κυριακη 7/6/2009. ολοι στην παραλια του μποζα για να ψηφισουμε!!

Ο πατέρας με αγαπά


το hawai ironman είναι τρίαθλο που γίνεται κάθε χρόνο,οι συμμετέχοντες πρέπει να κολυμβήσουν 3.86km μετά να κάνουν 180.2km ποδήλατο και τέλος να τρέξουν 43.19km.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

καρναβαλι 1986

Μολις χθες μας ηλθε το παρακατω βιντεο.
μας το εστειλε ο Βαγγελης Βλαχακης του Γιωργου (Μπακαλακη).
Αν και ειναι εκτος εποχης αποφασισαμε να το ανεβασουμε επειδη ειναι τοσο παλιο και δειχνει πως η προσωπικη δουλεια και φαντασια παραγει ενα αλλο αποτελεσμα.
Επισης σημερινοι 30αρηδες.... που τις τωρινες εκδηλωσεις τις παρακολουθουν απο την κερκιδα ισως νοσταλγησουν τις εποχες που συμμετειχαν ενεργα .

Θα δειξει.....

Ετοιματειτε για πολυ γελιο .......




2ο μερος
3ο μερος

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

The Meatrix

Η λεγομενη γριπη των χοιρων ισως εξελιχθει σε μεγαλη απειλη για την ανθρωποτητα.
Δειτε τα 3 βιντεο που ακολουθουν.




Διαστάσεις σύγχρονης επιδημίας φαίνεται να λαμβάνει η εκδήλωση ασθενειών και λοιμώξεων, τόσο σε φτωχές όσο και σε πλούσιες χώρες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μόνο τη χρονιά που μας πέρασε, υπήρξε 30% αύξηση ασθενειών, νέων ασθενειών, εξαιτίας βακτηριδίων, ιών, παρασίτων, χημικών και τοξινών που παρουσιάστηκαν σε κάποιον από τους κρίκους της διατροφικής αλυσίδας.
Ποιος μπορεί, άλλωστε, να ξεχάσει τα τέσσερα αγγελούδια που έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα, λόγω των υψηλών ποσοστών μελαμίνης που έλαβαν μέσω του γάλακτός τους, το οποίο κατέληξε στα ράφια μολυσμένο εξαιτίας του ακατάλληλου λιπάσματος και των τροφών που δόθηκαν σε αγελάδες; Ένα σκάνδαλο ολκής, και ένα λάθος με τις συνέπειες του οποίου θα ζουν για όλη τους τη ζωή πέραν των 50 χιλιάδων βρεφών, τα οποία, εξαιτίας του μολυσμένου γάλακτος, πάσχουν πλέον από νεφροπάθειες. Και ποιος μπορεί να ξεχάσει τους σχεδόν 1500 ανθρώπους που έπαθαν σαλμονέλα στις ΗΠΑ, τη χειρότερη διατροφική επιδημία που έπληξε τη χώρα εδώ και δεκαετίες, και πάλι λόγω κάποιου… «αδύναμου κρίκου». Και δεν εννοούμε αβγά και πουλερικά, τα οποία έτσι κι αλλιώς, μετά την εμφάνιση της γρίπης των πτηνών, ήταν «στιγματισμένα». Αυτά πλέον παρακολουθούνται πολύ στενά, ώστε να μην προκύψει μικροβιακή εστία απ’ εκεί. Για την «αμερικανική σαλμονέλα» αρχικά θεωρήθηκαν υπεύθυνες οι ντομάτες… μέχρι που αποδείχθηκε ότι η πηγή του κακού ήταν καυτές πιπεριές μεξικανικής παραγωγής!Απο Sigma Live
1 βιντεο
2 βιντεο
3 βιντεο

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Colbert Gregory


O Gregory Colbert είναι καναδός και γεννήθηκε στο 1960 στο Τορόντο.
Εγκατέλειψε τις σπουδές του στον κινηματογράφο και την λογοτεχνία,και από το 1992 οδηγεί πάνω από 45 αποστολές σε Αιθιοπία,Ναμίμπια,Τόνγκα,Αζόρες,Ανταρτική,Ινδία,Σρι Λάνκα,Κένυα,Αίγυπτο,και Βόρνεο.
Το αποτέλεσμα της 16χρονής περιπλάνησης του,παρουσίασε σαν δρώμενο με τίτλο Ashes and snow(Στάχτες και χιόνι),πρώτη φορά στην Νέα Υόρκη το 2006,και από εκεί μέχρι τις 24/4/2008 στο Μεξικό.Εκεί ο Colbert σκέφτηκε να φτιάξει ένα μετακινούμενο μουσείο Nomadic Museum,έργο το οποίο πραγματοποίησε ο αρχιτέκτονας Simon Velez χρησιμοποιώντας στήλες μπαμπού.
Ο Colbert λέει"Η έκθεση δεν έχει τελικό προορισμό.Είναι ένα διαρκές δρώμενο που μεταμορφώνεται σε κάθε μέρος και προσαρμόζεται στο περιβάλλον του.Το Νομαδίκο μουσείο είναι ένα μέρος ονειροπόλησης, μια κοινοβιακή ρέμβη.Πραγματικά πιστεύω ότι μέσα σ'αυτό μπορεί κανείς ν'ακούσει το τραγούδι του σύμπαντος".
Οι φωτογραφίες είναι έργα 2.5 επί 3.5 με την τεχνική της κηρογραφίας πάνω σε χειροποίητο ιαπωνίκο χαρτί.Το τμήμα των video αποτελείται από μία 60λεπτή ταινία και δύο μικρά χαικού φίλμ.
Το έργο αναφέρεται σε προτάσεις από 365 γράμματα, που γράφει κάποιος προς την γυναίκα του, κατά την διάρκεια ενός πολυετούς ταξιδίου.
....«Πρόκειται για μια διαδραστική εμπειρία, ένα άνοιγμα σε έναν κόσμο που ο θεατής κρίνεται ως άνθρωπος για τη συμπεριφορά του απέναντι στη φύση, απέναντι στα ζώα», θα πει ο καλλιτέχνης.
Το 2009 η έκθεση θα φιλοξενείται στην Βραζιλία.
Το 10% των εσόδων δινονταί στο"Ίδρυμα Ιπτάμενων Ελεφάντων"
Μικρά τμήματα της δουλείας εδώ και εδώ.
Μακάρι καποτέ να μας επισκεπτούν.

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Νικος Γκατσος


Ηταν 12 μαιου του 1992 οταν εφυγε απο τη ζωη ο νικος γκατσος με μια μονο ποιητικη συνθεση στο ενεργητικο του, την περιφημη και αξεπεραστη "αμοργο". θεωρειται ενας απο τους κορυφαιους ποιητες μας.οι στιχοι του ειναι μελοποιημενοι απο τους μεγαλυτερους ελληνες συνθετες.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

τό μικρό καί τό μεγάλο







Τώρα πόσο μεγάλοι είμαστε..,
καί πόσο σπουδαία αυτά πού μας απασχόλησαν σήμερα...,
ή γι' αυτό ακριβώς ήταν όλα τόσο όμορφα...;;;;



Love supreme (complete suite live!) - John Coltrane

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Έβαλαν πλυντήριο!!!!!


Τη στιγμή που ζητούμενο της Ελληνικής Κοινωνίας, είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής και των πολιτικών, καθώς και η εμπέδωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, ήρθε ως κεραυνός η απόφαση του Πρωθυπουργού, να βάλει ταφόπλακα στην κάθαρση του πολιτικού βίου. Ερήμην ουσιαστικά της Κυβέρνησης, αλλά κυρίως του Προέδρου της Βουλής, αφού είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα Κοινοβουλευτικού έργου της επόμενης εβδομάδας ήταν ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Βουλής.
Είναι αδιανόητο για κάθε υγιώς σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να ακούει ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όχι μόνο συγκαλύπτει, αλλά και παραγράφει τις όποιες αξιόποινες πράξεις Βουλευτών, Υφυπουργών και Υπουργών. Εμβρόντητος αναλογίζεται ποια θα ήταν η δική του κατάληξη, όχι σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά σε πολύ μικρότερου βεληνεκούς.
Αιδώς Αργείοι της Κυβέρνησης και της πλειοψηφίας, που αποδέχεστε τέτοιου είδους αποφάσεις!
Ήρθε πλέον η ώρα που ο πολίτης πρέπει να αναλάβει όλες εκείνες τις νόμιμες πρωτοβουλίες, που θα προασπίσουν την πατρίδα μας και θα απαλλάξουν την Ελληνική Κοινωνία από τους «ιδιοκτήτες της εξουσίας».

Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ειναι μια παρεα τακτικη,
τις Κυριακες μετα τη Λειτουργια,
σε ενα τραπεζακι καπου εκει
στου καφενειου την οχλαγωγια.

Καθε εβδομαδα, παντα, μια φορα
μαζευονται και την περνουν ωραια
κι εφτα φορες περσοτερη χαρα
νιωθουνε οταν θα βρεθουν παρεα.

Ενω για μας, που τωρα Κυριακες
και καθημερινες δεν ξεχωριζουν,
κι οι σχολες, οταν ερθουν,κι οι γιορτες
με πιο πολλη ανια μας γεμιζουν.

Θεε μου!Δινε τους πολλες-πολλες
σχολες και Κυριακες να ανταμωνουν.
Να λεν για ιστοριες τους παλιες
κι απ τις πικρες τους εγνοιες ν αλαφρωνουν.

(Για μια παρεα στον ασωπο που ανταμωνουν στο καφενειο
μονο καθε κυριακη η γιορτη μετα την εκκλησια)

by ΔιαΤηλ

Το Τραγούδι της ημέρας

Ένα τραγούδι για σήμερα αγαπητοί φίλοι με εικόνες για να σου δίνεται και σένα η ευκαιρία να ξεκουράζεσαι λιγάκι!!!!!!

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

η σιωπη των μαθητων


Ταινια του εκπαιδευτικου Θ.Αποστολου,ως συνεισφορα στο δημοσιο διαλογο για την
παιδεια.Αναρτηθηκε απο Michael_Myers
Αλλες ενοτητες ασχολουνται με την επιμορφωση,τον χωρισμο των ταξεων σε τμηματα,τις ξενες γλωσσες,τα αρχαια,την τεχνολογια,την αμφιεση,τα ανωτατα ιδρυματα,το ασυλο και αλλα..που πιθανως θα αναρτηθουν στο μελλον.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ζητω το ελληνικο τραγουδι!!!!!


καλοκαιρι ερχεται και πρεπει να χαλαρωσουμε λιγο.σας παρουσιαζω ενα απο τα μεγαλυτερα τραγουδια της παγκοσμιας μουσικης σκηνης!!!

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Χημεία και τέρατα

Μια ταινία μικρού μήκους που αποτυπώνει με σκληρό τρόπο
την επίδραση που μπορούν να έχουν οι ουσίες (στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον
μεθαμφεταμίνη) στο μυαλό ενός εφήβου δημιουργώντας ανεξέλεγκτη βία.



Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους