Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ανακύκλωση συσκευών δεν είναι παραμύθι !


Δεν είναι ιστορία, δεν είναι παραμύθι, είναι η σκληρή αλήθεια. Η ανακύκλωση συσκευών είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει τους πάντες.Ένα καταπληκτικό Flash,στο site deneinaiparamithi.gr είναι εδώ για να μας θυμίσει την πραγματικότητα.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ








Ακολουθεί αφιέρωση στο συμπαθές κίνημα το οποίο αγωνίζεται για την κατάργηση των διοδίων:





Ναα... μαλάκες.



Για εσάς κύριοι και κυρίες που ξημεροβραδιαζόσαστε στους δρόμους διαμαρτηρόμενοι για τα απαράδεκτα διόδια αναγάγοντας το θέμα ως το μείζον πρόβλημα της ζωής σας έχω να πω τα εξής:
Το τσάμπα πέθανε. Ειδικά το τσάμπα που σου εξασφαλίζει ασφαλή ταξίδια για εσένα και την οικογενειά σου, μείωση του χρόνου άφιξης, άνεση και ξεκούραση, οικονομία καυσίμου τριπλάσια από τις τιμές των διοδίων, δωρεάν οδική βοήθεια, άριστη συντήρηση, εύκολη πρόσβαση για τουρίστες και εκδρομείς με ότι αυτό επιφέρει στην ανάπτυξη της επαρχίας και τέλος έναν (ίσως το μοναδικό) λόγο να νιώθεις ευρωπαίος.....εε αυτό κι αν πέθανε!

Οχι δεν δουλεύω στον μωρέα, αγροτοβενζινάς είμαι.
Αν πάλι κάποιος μου απαντήσει ότι όλα αυτά είναι υποχρέωση του Ελληνικού κράτους να τα παρέχει στον πολίτη και μάλιστα δωρεάν ένα έχω να του απαντήσω....

χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα


Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

TIMESCAPES

">

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Φτώχεια & Σπατάλη


Κοινωνία καταναλωτική,που έχει ως χαρακτηριστικό την πληθώρα των παραγόμενων προίοντων.Με τη πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν με την διαφήμιση,να μας βομβαρδίζουν καθημερινά με τεχνητές ανάγκες,και όλα να τα κρίνουμε με τα υλικά αγαθά.
Η φτώχεια της σημερινής κοινωνίας είναι εμφανής.Πολλές κοινωνικές ομάδες καθημερινά ζούν μέσα στη φτώχεια,την πείνα,τις επιδημίες,και κάποιοι είναι μέσα στον πλούτο και στην ανεξέλεγκτη σπατάλη.

Ένα μικρού μήκους βίντεο, που έγινε από εφήβους,στα πλαίσια οπτικοακουστικού εργαστηρίου (Βελιγράδι,Αύγουστος 2010). Χρησιμοποιώντας τα οπτικοακουστικά μέσα ως τρόπο έκφρασης οι νέοι αποσκοπούν στο να επηρεάσουν και να ενεργοποιήσουν τη γενιά τους γύρω από αυτά.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ιρλανδία: Εμείς δεν εκχωρούμε κυριαρχία

Η εθνική κυριαρχία έχει με πολύ μεγάλη δυσκολία κερδηθεί σε αυτήν εδώ τη χώρα και η κυβέρνηση αυτή δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει την κυριαρχία της σε κανένα

Δηλωνει ο Ιρλανδός υπουργός Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Μπατ Ο' Κίφι .


Λετε η Ιρλανδια να μας δειξει εναν αλλο τροπο διαχειρησης της κρισης και της Εθνικης Αξιοπρεπειας;

Μενει να αποδειχτει στο μελλον βεβαια το περιεχομενο της δηλωσης του υπουργου .

Σε καθε περιπτωση ομως θελω να τονισω οτι εχουμε χρονια να ακουσουμε απο ελληνικα χειλη δηλωσεις αναλογου περιεχομενου.






Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Αναλυτικα αποτελεσματα Δημοτικων εκλογων 2010 στον Δημο Ασωπου

Εδω (πατηστε την λεξη εδω)θα δειτε τα αποτελεσματα των Δημοτικων εκλογων ανα εκλογικο τμημα,Δημοτικο Διαμερισμα,Συνδυασμο και Υποψηφιο.
Επειδη ειναι μεγαλα αρχεια xl δυσκολευτικα να βρω τροπο να τα αναρτησω ,ισως δυσκολευτειτε και εσεις να τα διαβασετε.
Λυπαμαι αλλα εκανα οτι καλιτερο μπορουσα.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ποιός έχει συνέχεια???


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Βρετανία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης περίπου 40.000 φοιτητών που διαμαρτύρονται για την προαναγγελία της κυβέρνησης ότι το όριο των ετησίων διδάκτρων στα αγγλικά πανεπιστήμια θα τριπλασιαστεί στις 9.000 λίρες αλλά και ότι θα κόψει το 40% της χρηματοδότησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Εξοργισμένοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, όταν προσπάθησαν να εισβάλλουν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος των Συντηρητικών στην «καρδιά» του Λονδίνου και τα κατάφεραν… Ανέβηκαν στην ταράτσα του κτηρίου αφού προηγουμένως έσπασαν υαλοπίνακες και άναψαν φωτιές έξω από το κτήριο.

Ένταση επικράτησε και έξω από τα γραφεία των ελεύθερων Δημοκρατών. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν ελαφρά 3 άτομα.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη διαδήλωση που διοργανώθηκε αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της η συντηρητική κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, τον περασμένο Μάιο.
Αυτή τη στιγμή οι Βρετανοί και οι Ευρωπαίοι φοιτητές πληρώνουν έως 3.290 λίρες για κάθε έτος σπουδών στα πανεπιστήμια της Αγγλίας. Σύμφωνα με όσα θέλει να κάνει η κυβέρνηση, οι φοιτητές θα λαμβάνουν δάνειο για την κάλυψη των διδάκτρων, το οποίο θα αρχίζουν να αποπληρώνουν όταν αποκτήσουν ετήσιο εισόδημα 21.000 λιρών.

Πηγή: madata.gr

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ..

Είχαμε το θλιβερό καθήκον σήμερα να αποχαιρετήσουμε έναν ξεχωριστό και υπεραγαπητό φίλο,τον Φίλλιπα.
Δεν θα γράψω άλλα γι αυτόν όλοι γνωρίζουμε τι απώλεια για την οικογένεια του, τους φίλους του και για την μικρή μας κοινωνία είναι.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Τα μυρμήγκια

Για να δουν πώς μοιάζει το εσωτερικό μιας φωλιάς μυρμηγκιών, μια ομάδα ερευνητών έριξε τσιμέντο για 3 συνεχόμενες μέρες σε μια εγκαταλειμμένη φωλιά. Χώρεσαν 10 τόνοι τσιμέντο. Μετά από έναν μήνα άρχισαν οι ανασκαφές και χρειάσθηκαν εβδομάδες για να ολοκληρωθούν. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν εντυπωσιακότατο !!
Μια ολόκληρη ¨πόλη¨, με δρόμους, κατοικίες και εξαερισμό. Όλα δείχνουν σαν να ήταν σχεδιασμένα από αρχιτέκτονα. Αυτή η κολοσσιαία πόλη δημιουργήθηκε με την σκληρή εργασία ολόκληρης της κοινότητας των μυρμηγκιών , που αποδείχτηκε εξαιρετικά εκπαιδευμένη, πειθαρχημένη και προσηλωμένη στον σκοπό της.
Το κτίσμα καλύπτει 50 τετραγωνικά μέτρα και έχει 8 μέτρα βάθος. Για να χτιστεί, τα μυρμηγκιά αναγκάσθηκαν να μετακινήσουν 40 τόνους γης. Απολαύστε το βίντεο και μετά σκεφτείτε εάν έχουμε να μάθουμε κάτι από τα μυρμήγκια.Ειδικά τώρα....



ΠΗΓΗ-miaxortaola

Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους