Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

για να μην ξεχναμε



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1952 ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ Ο Ν.ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ.

38 σχόλια:

souks είπε...

Καλως ηρθες kats69.

Ανώνυμος είπε...

εισαι on line με τα ληξιαρχεια?

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΕ.ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ON LINE.

Ανώνυμος είπε...

on line με την ιστορια....πολυ καλο!!!!πρεπει να ησουν αριστος μαθητης για να χρησιμοποιεις τετοιο χαρακτηρισμο..προσεξε λιγο και την ορθογραφια σου!!καλως μπηκες στο blog...

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΛΙΑ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΜΠΕΛΑΡΟΣ!ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΛΑ

DAKOS είπε...

"ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣ ΜΑΣ.ΤΟ ΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ,ΑΚΡΙΒΩΣ,ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ..."
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ Δ.ΜΠΑΤΣΗ,Η.ΑΡΓΥΡΙΑΔΗ ΚΑΙ Ν.ΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΣΩΤΗΡΙΑ" 4.10 ΠΡΩΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ,ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ουτε οι γερμανοι δεν εκτελουσαν κυριακες

molaitis είπε...

Εκτός από προφορικά, ήθελα και γραπτώς κάποια στιγμή να σας συγχαρώ, αλλά και να βοηθήσω στην την προσπάθεια που κάνετε μέσω του μπλοκ σας. Ντράπηκα όμως νοιώθοντας "ξένος", γιατί εκτός από φιλίες, δεν έχω άλλη σχέση με τον Ασωπό.
Παράλληλα, την ιστοσελίδα σας την έχω δείξει σε αρκετούς. Σήμερα όμως είδα αυτή τη δημοσίευση που αναφέρεται στη δολοφονία του Μπελογιάννη και απαγοητεύτηκα λιγάκι.
Κάθε αναφορά στην ιστορία του εμφύλιου κατά τη διάρκειά του, αλλά και λίγο μετέπειτα, διχάζει τις τοπικές κοινωνίες. Εδώ, διακρίνω πολιτική σκοπιμότητα από μέρους σας κι επειδή αυτός ο ιστότοπος αντιπροσωπεύει πολιτιστικό σύλλογο, με το φτωχό μου μυαλό και τη μέτρια πιθανώς όρασή μου, σας βλέπω περισσότερο με το αριστερό μου μάτι... Κρίμα που δε μπορώ να σας διαβάζω το ίδιο και με τα δύο, γι' αυτό σταματώ να σας διαβάζω για να μην αληθορίσω.

Φιλικά, ένας ξένος

Μελισσουλα είπε...

Με ολη τη συμπαθεια δεν κινδυνευεις να αλληθωρισεις εισαι ηδη αλληθωρος!

μπαρουτοκαπνισμενος είπε...

μπραβο μελλισουλα μου!το εριξες πολυ ωραια το κεντρι σου!ο MOLAITIS μας γυριζει πολλα χρονια πισω στα μπλε πρασινα και κοκκινα καφενεια.θα ζητησουμε απ τον polsila να βαλει και μια φωτογραφια του παπαδοπουλου για να φερουμε στα ισα τα ματια σου!

Ανώνυμος είπε...

και μα μην εβαζες το molaitis θα καταλαβαιναμε με αυτα που εγραψεσ απο που εισαι!!!!!

DAKOS είπε...

ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ molaitis ΚΑΙ Η ΠΙΚΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ.ΠΙΚΡΑ ΑΔΙΚΗ,ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΠΙΣΩ,ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ.
Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΞΑΛΛΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ,ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΚΕΝΤΡΩΟΙ.
Υ.Γ. ΚΙ ΕΓΩ "ΞΕΝΟΣ" ΕΙΜΑΙ,ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

θα επρεπε να ντρεπεστε..μια ζωη κοντρες και αντιπαραθεσεις ενα σχολιο εκανε ο ανθρωπος και οχι αδικως μιλωντας για πολιτικες σκοπιμοτητες.βεβαια θελω να πιστευω οτι το 2009 ο πολιτιστικος συλλογος του ασωπου δεν θα αντιπροσωπευει καμια πολιτικη σκοπιμοτητα οσο κ αν προσπαθησουν καποιοι να τον εκμεταλλευτουν.εξαλλου ο kats69 δηλωσε on line με την ιστορια οποτε θα μας εχει κ αλλα ιδιαιτερα..ενας εστω και ερασιτεχνης ιστορικος δεν βλεπει ποτε τα γεγονοτα μονοπλευρα.

τονια είπε...

Τα εννοείται αυτά που λέτε...??? Δεν πίστευα οτι υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι που λένε τέτοια πράγματα κ τα πιστεύουν κιόλας. Πραγματικά έμεινα άφωνη με μερικά σχολια!
Εγώ πιστεύω πως ο Μπελογιάννης με τον αγώνα του κ την ανιδιοτελή προσφορά του είναι κ θα είναι ένα παράδειγμα για όλους μας. Μακάρι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να είχαμε όλοι το κουράγιο να δράσουμε κ να αντιδράσουμε με αυτόν τον τρόπο.
Αλλά βέβαια μερικοί από εμάς έχουμε μάθει να υμνούμε μόνο τις κότες κ τους φονιάδες της δημοκρατίας, οπότε καλά να πάθουμε!

Επώνυμη είπε...

Δεν έκανε απλώς ένα σχόλιο ο άνθρωπος αλλά ακυρώνει στο σύνολό του το blog επειδή δήθεν πολιτικολογεί. Αλλά πολιτικολογία κάνει ο ίδιος επικρίνοντας καταστάσεις που δε γνωρίζει προφανώς... . Έναν πολιτιστικό σύλλογο όμως πρέπει να τον διακρίνει το συναίσθημα ευθύνης και η συνειδητή δράση για την πνευματική καλλιέργεια της κοινωνίας και όχι μόνο τα πανηγύρια και παρόμοιες εκδηλώσεις που προάγουν τον κοινωνικό κομφορμισμό επειδή κάποιοι επιθυμούν μια ήρεμη ζωή.

Υ.Γ.: kats69 άναψες φωτιές αλλά καιρός ήταν…

Ανώνυμος είπε...

O Dakos eipe kati pou ta leei ola: KINIGITHIKE APO TOUS DEXIOUS, PRODOTHIKE APO TOUS KOMMOUNISTES KAI TELIKA TON EKTELESAN OI KENTROOI. Par'olo pou o Belogiannis agonistike kai thisiastike gia tis idees tou kai tin eleftheria kanena komma den ton ipostirixe. Oute kan to kommounistiko. Ola einai politiki kai tipota allo.

Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡ είπε...

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ



Ο Μπελογιάννης εκτελείται στις 10 Μαρτίου 1952. ο εμφύλιος έχει τελειώσει τον Οκτώβριο του 49 με επίσημη ανακοίνωση της εξόριστης «Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης» από το ραδιοσταθμό του Βουκουρεστίου. Οι νικητές έχουν κυριαρχήσει και μόνο η μικρόψυχη εκδικητικοτητα τους και η αμερικάνικη επίμονη στο πλαίσιο του ψυχρού πόλεμου, επιβάλλουν τις εκτελέσεις

Η «Φωνή της Αμερικής» αναφωνούσε με το αίσθημα του νικητή:
«Η δίκη αυτή είναι ένα από τα σπουδαιότερα παγκόσμια γεγονότα τα οποία εσημειώθησαν τον Φεβρουάριον του ’52.»

Πρόεδρος των στρατοδικών είναι ο αντισυνταγματάρχης Ανδρέας Σταυρόπουλος και μαζί του ο γνωστός από τα επόμενα χρόνια, ταγματάρχης τότε, Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Μετά την καταδίκη του Μπελογιάννη σε θάνατο με κατηγορία για «κατασκοπίας» ο Νίκος Πλουμπίδης στέλνει ιδιόχειρη επιστολή στην Ασφάλεια με το δακτυλικό του αποτύπωμα δηλώνοντας υπεύθυνος για τους ασυρμάτους και προσφέρεται να παραδοθεί και να δικαστεί μόλις μετατραπεί η θανατική ποινή του Μπελογιάννη. Το Ζαχαραδικό Κ.Κ.Ε. από το ραδιοσταθμό «Ελεύθερη Ελλάδα» χαρακτηρίζει την επιστολή «χαφιέδικο κατασκεύασμα» και στην συνεχεία, όταν αποδεικνύεται η γνησιότητα της, χαρακτηρίζει τον Πλουμπίδη πράκτορα της Ασφάλειας που δρούσε μέσα στις γραμμές του κόμματος. Ο Πλουμπίδης θα συλληφθεί θα καταδικασθεί και τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου 1954 θα εκτελεστεί με την ρετσινιά του χαφιέ.

Ανάμεσα στους χιλιάδες που διαμαρτύρονται σ’ όλο τον κόσμο και ζητούν τη ματαίωση των εκτελέσεων συμπεριλαμβάνονται ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Πικάσο, ο Σαρτρ, ο Κοκτώ, ο Μπενουά, γάλλοι υπουργοί, ακόμα και ο Ντε Γκώλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σπυρίδων, ζητά από το βασιλιά να μην γίνουν εκτελέσεις δηλώνοντας: «Έχω συγκλονιστεί απ’ το ηθικό μεγαλείο του Μπελογιάννη. Το θεωρώ ανώτερο κι από των πρώτων Χριστιανών, γιατί ο Μπελογιάννης δεν πιστεύει ότι υπάρχει μέλλουσα ζωή».


Μολαιτη αλλήθωρε ,τυφλέ…
Το ελληνικό σφαγείο υπήρξε δεν είναι οφθαλμαπάτη.
Ποιες προγονικές ενοχές προσπαθείς να αποσείσεις στρουθοκαμηλίζοντας;

Η συνέχεια μπορεί και να μην είναι εντελώς κατανοητή.

Υπάρχει ο ρεφορμισμός της θυσίας που δεν είναι παρά η θυσία στο βωμό του ρεφορμισμού. Ο φετιχισμός του αιματοβαμμένου συμβόλου, το φροϋδικό ένστικτο του θανάτου στην υπηρεσία της εξουσίας.
Οι παλιοί σοσιαλιστές έλεγαν νομίζουμε ότι πεθαίνουμε για την πατρίδα ενώ πεθαίνουμε για τους καπιταλιστές. Ο Νίκος Μπελογιάννης γιος του εκτελεσμένου Νίκου Μπελογιάννη δήλωνε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/04/2008: Ο πατέρας μου, για παράδειγμα, έδωσε τη ζωή του για έναν ορισμένο σκοπό, που τον έκανε σύμβολο, όμως άσχετα με αυτό, κατέληξε να έχει δώσει τη ζωή του για τον Ζαχαριάδη και τον Στάλιν.

Η αρετή της θυσίας εκθειάζεται από παντού. Παπάδες και κομματικοί κομισάριοι ανακατεύουν βότκα και μεταλαβιά και προτρέπουν: Θυσιαστείτε περιχαρείς αδελφοί μου για την πίστη το κόμμα την τάξη την πατρίδα…. Με αντάλλαγμα τον παράδεισο την υστεροφημία μα κυρίως την αυτοϊκανοποιητική αίσθηση της εκτέλεσης του καθήκοντος που καθιστά τον καθένα αξιότιμο δήμιο του εαυτού του.

Η Έλλη Παπά αφηγείται ότι στο δρόμο για το γουδί ο Μπάτσης έκλεγε και ο Μπελογιάννης τον επέπληξε για την αντιηρωική του στάση. Κατανοώ τον Μπάτση περισσότερο από τον ηρωικό Μπελογιάννη, ο ένας δείχνει να έχει δεσμούς με τη ζωή ο άλλος με την ιστορία. Αν και πιο ενδιαφέρον έχει ο Fortino Samano που τελειώνοντας το τελευταίο του (ελβετικό) τσιγάρο δήλωσε: Τα μεξικάνικα τσιγάρα είναι ασύγκριτα καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Provokatora
Welcome back! Gia na mas xana 'rtheis, mallon diapistoses pos den eimaste kai toso kakoi, etsi?

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡ Πολυ καλο.Που χαθηκες Le PAPILLON?

molaitis είπε...

Δε θα πω τη γνώμη μου για τη δολοφονία Μπελογιάννη, για τους εξής λόγους:
- Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασωπού, έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά μέσω της ιστοσελίδας του. Μ' αυτό τον τρόπο σίγουρα θα φέρει κοντά του κι άλλους Ασωπίτες ανα τον κόσμο. Φυσικό είναι να γίνουν και κάποια λάθη, όπως αυτό (ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ). Σε μια μικρή κοινωνία όταν ένας σύλλογος προσπαθεί να ενώσει όλους τους χωριανούς, δεν υμνεί πολιτικά αλλά και θρησκευτικά γεγονότα, ειδικά όταν δεν έχουν άμεση σχέση με το χωριό του. Πιο ιδιαίτερα, όταν αυτά αναφέρονται για μια εποχή που δημιούργησε ιστορικούς και "ιστορικούς". Κανένα βιβλίο που εξιστορεί γεγονότα του εμφυλίου δεν πιστεύω απόλυτα. Μετά από αυτή την εποχή όλοι ήθελαν κάτι να κερδίσουν από την τότε διαλλημένη Ελλαδίτσα μας. Έγραφαν αλήθειες αλλά ΚΑΙ ΕΚΡΙΒΑΝ. Είναι κακό πράγμα να λες την μισή ιστορία, όπως ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ (αντιπροσωπευτικότατο όνομα) που ενώ λέει για τον Παπαδόπουλο ότι ήταν στους στρατοδίκες, μας αποκρύπτει πως ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ του Μπελογιάννη! Εκτός αυτού, συνεχίζει χρησιμοποιώντας το "προπαγανδιστικό σύστημα" που έλεγε κάποτε. "Όταν εξιστορούμε στον λαουτζίκο, του πετάμε ανακρίβειες που θα καλυφθούν αμέσως με ακόλουθες άγνωστες λέξεις (π.χ. ρεφορμισμός, φετιχισμός, φροϋδικό ένστικτο) που θα του αποσπάσουν το ενδιαφέρον να μην εξετάσει τις ανακρίβειες που προηγήθηκαν".
- Θα προτιμούσα να αναφερθώ στο θέμα -που πολύ πιθανόν να εξυμνήσω κι εγώ το Μπελογιάννη- σε ένα άλλο φόρουμ που θα μου υποδείξετε, αν γνωρίζετε, χωρίς αυτό να ανήκει σε πολιτιστικό σύλλογο, αλλά θα φιλοξενεί πολιτικά ή θέματα της νεότερης ιστορίας.

Παρόλο που γνωρίζω αρκετούς από το σύλλογο, εμέσως πλην σαφώς τους χαρακτήρισα αριστερούς επειδή αυτό εγώ κατάλαβα. Ακολούθησαν όμως σχόλια που μου έδωσαν να καταλάβω πως κάποιυς έβρισα. Πίστευα πως το "αριστερός" δεν είναι βρισιά και γι' αυτό να με συγχωρέσετε.

Αν και "τ' άκουσα", καλή συνέχεια.
Φιλικά, molaitis

ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡ είπε...

Μολαΐτη

Πήρα το θάρρος να τα γράψω ολ΄ αυτά γιατί πίστεψα ότι δεν θα ξαναδιαβάσεις την ιστοσελίδα και έτσι δεν διέτρεχα κίνδυνο να εκτεθώ στη δριμύτητα της ρητορικής σου και τις εμπεριστατωμένες ιστορικές σου γνώσεις. Η εξειδίκευσή σου στο κεφάλαιο Γ. Παπαδόπουλος είναι αξιοθαύμαστη.
Παρ΄ ολ΄ αυτά παίρνω το θάρρος να σου επισημάνω ότι δεν είπα την μισή ιστορία, δεν είπα καν το ένα χιλιοστό της, μόνο σκόρπιες κουβέντες και μέσα σ΄ αυτό το περιθώριο –λάθος μου το ομολογώ- δεν συμπεριέλαβα την φιλάνθρωπο ετυμηγορία του εθνοσωτήρα- γυψαδόρου-δικτάτορα, την οποία άλλωστε αγνοώ και εντέλει μου είναι αδιάφορη. Όμως εσύ αποκατέστησες την ιστορική αλήθεια και τώρα θα μπορούν να αναπαυθούν εν ειρήνη τα στίφη των χουνταίων που τόσα χρόνια αγωνιούσαν μη τυχόν το ίνδαλμά τους είχε συμβάλλει στην θανατική καταδίκη του Μπελογιάννη. Γιατί καλά η Γυάρος, το ΕΑΤ-ΕΣΑ, το Πολυτεχνείο, τα εφτά χρόνια… αλλά αυτό θα ήταν πολύ βαρύ για τη χριστιανική τους συνείδηση.
Τέλος θα σου ήμουν ευγνώμων να μου υποδείξεις τις ανακρίβειες στις οποίες υπέπεσα και θόλωσα την πολιτική ενάργεια του λαουτζίκου, αν και υποπτεύομαι ότι για τα δικά σου προβλήματα κατανόησης μιλάς. Λυπάμαι αλλά υπήρχε ρητή προειδοποίηση (κάτι σαν θαυμαστικό σε κίτρινο τρίγωνο): Η συνέχεια μπορεί και να μην είναι εντελώς κατανοητή (μείωσε ταχύτητα). Εσύ την αγνόησες και ατύχησες.

Υ.Γ.1. Θαυμάζω πάντως ότι μιλάς για την δολοφονία του Μπελογιάννη τη στιγμή που εγώ μιλούσα μόνο για εκτέλεση. Ελπίζω να μην είναι γλώσσα λανθάνουσα…

Υ.Γ.2. Στη μοναδική ερώτηση (Ποιες προγονικές ενοχές προσπαθείς να αποσείσεις στρουθοκαμηλίζοντας; ) που σου απηύθυνα δεν απάντησες! Τι πρέπει να υποθέσω;

Le PAPILLON δεν χάνομαι, παραμονεύω!

O ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡ είπε...

souks ευχαριστώ για την τεκμηρίωση για τον Fortino Samano και ιδιαίτερα γιατί το τραγούδι του Παπακωνσταντίνου είναι εξαιρετικό. Μόνο τα σχόλια για τη Μακρυνάρα με ξενερώσανε λίγο. Μήπως είναι ώρα, τώρα που το blog φαίνεται να βρίσκει το βηματισμό του, να μπει μια τάξη και να μην αναρτάται οτιδήποτε οπουδήποτε;

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ 20ΑΡΗΔΕΣ;ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΤΕ!ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΥΝΑΡΑ,ΠΑΡΑ ΟΙ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΣΑΣ!ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ!

souks είπε...

Προβοκατωρ σωστη η παρατηρηση σου ομως για την ωρα και μεχρι να οργανωθουμε καλυτερα ο μονος τροπος επικοινωνιας ειναι μεσω αναρτησεων.
Η μονη σχεση αλλωστε του samano με την μακρυναρα ειναι οτι και ο εργολαβος της στα 6 μετρα επρεπε να στηθει!

ΑΧΙΝΟΣ είπε...

ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΥΝΑΡΑ!ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΝΕΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΕΓΩ ΞΕΝΕΡΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ,ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ!ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ!ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β'ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ,ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΩΝΤΑΝ!ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΒΑΔΙΖΕΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΝΑΡΙΑ!ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ "ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ" ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ!(ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟΚΤΩ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ)

τονια είπε...

Ανώνυμε θέλω να σε πληφροφορίσω οτι σαν σημερινή 20άρα ενδιαφέρομαι κ με το παραπάνω για τέτοια θέματα κ ευτύχως δεν είμαι η μόνη.
Ακόμα πιστεύω οτι το μοναδικό όπλο που μας έχει απομείνει είναι η σωστή κ ολοκληρωμένη μόρφωση (κ δεν μιλάω για τη σχολική 'εκπαίδευση')η απόκτηση της οποίας βρίσκεται καθαρά κ μόνο στο χέρι μας.
Δυστυχώς από την αμορφωσιά κ από την έλλειψη σκέψης κ κρίσης φτάσαμε σε αυτό το σημείο.
Κ η Μακρυνάρα είναι ένα από τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης.... Οπότε αν θες να βελτιώσεις την κατάσταση προσπάθησε πρώτα να βελτιώσεις τον εαυτό σου.

ΑΧΙΝΟΣ είπε...

ΤΟΝΙΑ "ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ".ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ 30-,ΔΗΛΑΔΗ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ'ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ,ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ!ΑΥΤΟ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΝΑΣ ΚΥΝΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ!ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ,ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ'ΟΣΑ ΧΩΡΟΥΝ,ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

kats69 είπε...

αγαπητε μολαιτη.εδω ειναι πολιτιστικος συλλογος ασωπου και οχι συλλογος κυριων και δεσποινιδων να διοργανωνει τσαγακια και λαχειοφορους αγορες.για να μη σου προκαλεσουμε καμια ζημια στα ματια λοιπον και για να ειμαστε δικαιοι απεναντι σε ολους και κυριως στην ιστορια μας σου υποσχομαι οτι σε ακριβως 20 μερες απο σημερα θα αναρτησω ενα επισης ιστορικο θεμα που θα σε ενθουσιασει πολυ

DAKOS είπε...

ΑΧΙΝΕ,ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΤΙ,ΟΜΩΣ,ΣΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ,Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 'Η ΤΟ BLOG ;
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΦΤΕΙ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.ΑΝ ΤΩΡΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΡΗΤΡΕΣ,Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΨΕΙ,ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ 40ΑΡΗΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ!!!

Επώνυμη είπε...

Πολύ υποτιμάτε τους σημερινούς 20άρηδες αγαπητέ ανώνυμε. Αλλά ακόμα κι αν υπάρχουν κάποιοι που δε καταλαβαίνουν τι λέμε, ας τους βοηθήσουμε εμείς να καταλάβουν κι ας μην τους εγκλωβίζουμε εντός των ορίων Μακρυνάρας!

Ανώνυμος είπε...

Hronia prin, otan epsahna gia kapoio komma kai ideologia pou tha me ekfrazei apolita, ekana merikes erevnes, entelos antikeimenika, kai gia tous dexious kai gia tous aristerous. To mono pou anakalipsa itan oti oloi ekanan lathi kai eglimata kata ton emfilio.
Kai anaferete tis ekteleseis pou ekanan oi dexioi. Ti ehete na peite omos gia tis ekteleseis ton 13.500 Ellinon pou ekane i mistiki astinomia tou kommounistikou kommatos "OPLA" stin Athina ton Dekevrio tou 1944 ??
Ti ehete na peite gia to paidomazoma pou egine stin Ipeiro kai voreia Makedonia to 1948? 28.000 paidia ilikias 3 eos 14 hronon apospastikan apo tous goneis tous gia na stalthoun sto parapetasma. Mono 1.100 stalthikan ethelontikos. Gia autous pou amfivalloun kai ethelotifloun tha prepei na anafero pos etihe na gnoriso anthropous pou san paidia ta arpaxan apo tous goneis tous kai ta esteilan stin Ougaria kai Polonia opou ezisan polla hronia kato apo exeftelistikes sinthikes.
Ti ehete na peit gia tis ekteleseis kai vasanistiria politon pou ekane o Kostas Koligiannis stin Ipeiro to 1949?
Prepei, nomizo, na vlepoume ta sfalmata kai ton men kai ton de.Kai na leme tin istoria kai apo tis dio plevres exisou.
Kai pano apo ola prepei na mathoume epitelous pos o fanatismos den ofeleisai pote kanenan.
Kai epeidi eho dei poso " oraia" apotelesmata ehoun kai ta aristera kai ta dexia kommata kai "poso poli" endiaferontai oloi gia ton lao apofasisa na min akolouthiso kanenan. Kai einai apolita efharistimeni me autin mou tin apofasi. Kai sto kato kato , giati prepei na anikoume kapou? I eleftheria kai i dimokratia einai pronomio kai epithimia olon, ton anthropon, opoiasdipote ideologias.
Me agapi
Kapoia axromatisti....

Oso gia ton Belogianni.....sevomai kai ektimo iroes pou thisiastikan gia ta idanika tous, se opoiadipote parataxi ki an anikoun. Se teleftaia analisi den einai to komma pou ton ekane iroa alla i anidiotelis praxi autothisias.....

ΑΧΙΝΟΣ είπε...

ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΜΩ ΤΟΥΣ 20ΗΔΕΣ!ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ (STAGE) ΜΕ 480 EURO ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ!ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΑΚΡΥΝΑΡΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ!

το νηπιο είπε...

Μη γραφετε με κεφαλαια ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!

ΑΧΙΝΟΣ είπε...

Ώχ!!!!!!!!!!!Σε ξέχασα εσένα ρε μικρέ!!!!!!!!!!

NO NAME είπε...

Προς "Kapoia axromatisti...."
Β Α Θ Υ Μ Π Λ Ε, Σ Χ Ε Δ Ο Ν Μ Α Υ Ρ Ο ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ "NO NAME" ή νεογέννητο είσαι ή ζείς σε άλλη χώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Paidia, me auto to blue hroma emeis tha stravothoume kai eseis diatrehete sovaro kindino na perasete gia dexioi. Tha sas proteina na vazete pote kokkino kai pote prasino gia na ikanopoiisete ola ta gousta alla fovamai ta omorfa matakia mas den tha antexoun toses hromatikes allages. Ti tha legate gia ena pio anoihtohromo fonto kai maura grammata?? Ena neaniko hromataki e? ti ki an oi perisoteroi plisiazoume ta 50? Eimaste akoma neoi.!!!!
Kapoia axromatisti fili sas ( me megali xromatiki idiotropia omos )....XA XA

ΑΧΙΝΟΣ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ!ΠΑΡΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΤΑΝ, ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΟ ΦΟΝΤΟ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΙΤΡΙΝΟ, ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΙ ΣΑΣ ΧΑΛΑΓΕ;ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ,ΠΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΕ!


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους